Tibulinnu asjatamisi

Jumal tänatud, et lastel kool on läbi, et suvi on käes. See poolaasta on kuidagi eriti hullult möödunud: lapse pealuu murru, koduõppe, suvetööga kehalise kasvatuses jne. 😯
Nüüd tundub juba on nii mõnigi neist asjadest naljakana. Eriti see osa, kus pubekas teatas mulle, et mina tekitan talle raske lapsepõlve psühhotrauma sellega, et sunnin teda õppima. Ja et mina olen süüdi selles, kui selle raske lapsepõlve psühhotrauma tagajärjel temast joodik ja narkar saab. 😯 Ja kui nägi, et see ei mõju kuidagi, siis küsis, millise maoga mu esivanem abielus oli, et mina selline madu olen.
Vahel hakkab kohe oma pubekast lausa kahju: nüüd ja kohe on vaja maailma parandama tormata ja täiskasvanuid ümber kasvatama…
Eks igal asjal ole kaks külge. Positiivne mõju minu erinavatele hobidele on see, et lillepeenrad on suuremad kui möödunud aastal ja näputöö on ebatraditsioonilisem.
Muidugi positiivne on ka see, et mees lihtsalt niisama kinkis mulle uue vinge õmblusmasina. Kui selle kastist välja võtsin, helistasin poodi, kust ta selle soetas ja küsisin, et kas nad kursusi ka korraldavad, mis õpetavad seda masinat kasutama.
icj7
Müüjatädi oli täitsa šokis mu kõne peale. Tegelikult on asi naljast kaugel. Juhendi abil olen paar asja selgeks saanud, aga selleks, et masina potentsiaali täiesti ära kasutada, on ikkagi mingi kursus vaja läbida.
Esimese asjana uue õmblusmasinal tegin omale verandatrepi peal istumise padja. Proovisin igasuguseid tikandeid sealt teha. Läks värvispektri projektis käiku.

Peale seda käisin kirivöö kudumise kursustel. Tahan siin kohal väga kiita Ruth Vilusaart, kes seda kursust juhendas. Päris oma tööna kudusin puuvillase kirivöö. Mustriks on üks svastikaga kõlavöö muster, mille kohandasin kirivöö jaoks ringi.

Tulemus meeldis mulle väga. See läks ka mu värvispektri projektis käiku. Soetasin endale Teaspoonist linase sirgelõikelise kleidi, millega seda kandma hakkan.
Siis kudusin väiksele tipsile sünnipäevaks kleidi. Roosa. Läks ka värvispektri projekti. Lill ei ole minu tehtud. Selle soetasin Pärnust puuetega inimeste messilt või festivalilt. Ei mäletagi, kuidas seda üritust kutsuti.

Ja lõpuks projektis Anna teksadele uus elu, tegin teksadest omale uue rahakoti. Tulemus ei tulnud küll päris see, mida tahtsin. Aga eks aeg näitab. Põhipõhjus, miks selline asi sai ette võetud, et ma väsisin ära poepõrandalt oma plastkaardi kollektsiooni korjamisest. Mees küll ütles, et rumal inimene teeb endale valge rahakoti.Tikandi ideed pärinevad sellisest raamatust nagu “Tikand Eesti rahvakunstis” I ja II osa. Väga huvitavad ja ilusad raamatud.
Peas on veel mõningad ideed, mis ootavad realiseerumist. Eks näis…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.