Sipsu siblimised

Valge ja õhuline nagu seebivaht

Selline sai minu möödunud nädalane näputöö – kampsun.
Kudumise idee tekkis sellest, et nagu minu puhul ikka, kui mingit kudumist pooleli ei ole, siis olen ma selline rahutu ja närviline. Jah, ma teadsin, vaadates pingsalt ilmateadet, et kohe-kohe läheb soojaks ja minu parimad sõbrad järgnevatel nädalatel on reha, labidas ja aiakäru. Aga kaua sa ikka seal õues rassid, kui pea terve talv on lihasuretamisega tegeletud :). Nii ma siis lipsasin esmaspäeval lõngapoest läbi ja kampsun sai varrastele loodud. Edasised päevad kulgesid sellises tempost, et hommikul 1-1,5 kudumist ja siis aeda kaevama ja riisuma. Õhtul oli äärmiselt meeldiv ja mõnus seda pehmet ja peent lõnga labidavarre asemel peos hoida.
Ja siin on pildimaterjal:
Foto NAGI's: 123-11-3

Foto NAGI's: SAM_2518

Foto NAGI's: SAM_2516

Muster Drops 123-11
Lõng Kiddy 70% tallemohäär, 30% polüamiid
Vardad 4mm
Lõngakulu 125grammi
Suurus 38-40

Lõng sai võetud kahekordselt nagu õpetuses kirjas, vardaid kasutasin küll ainult ühte suurust – 4mm. Mis minu jaoks on üllatus, on lõngakulu. Õpetuses kirjas, et M suurusele lõngakulu 150 grammi, õnneks sai poes seda värvi lõng otsa ja lahedalt tuli minul 125 grammiga välja. Kurb on aga see, et kuigi arvestasin, et M peaks mulle sobilik suurus olema, tegin valearvestuse. Selgus, et minule on selle mudeli M suurus liialt suur.
Huvitav, kas ongi nii, et Dropsi mudelite suurused on erinevad? Ma olen kudunud ka S suurusi, kuid need on mulle napiks jäänud. Oma kudumistihedust-kõvadust tean ka. No võibolla on lahendus müsteeriumile lõngas ja selle jämeduses ning sellest tingituna kudumistiheduses, mis mõjutab mudeli suurust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.