Nii ja naa

valmis j88j Veel viimistlemata küll. Täna hommikul lõpetasin. Ja jumala ausalt, kõige rohkem võttis aega mahakudumisrida. Mul oli kududes selline tunne, et see ei lõppegi kunagi ära. Aga nüüd on valmis..
Tra-lallaalaaaaa..
Kui ma ta ära jõuan viimistleda, siis teen ilusaid pilte päikesevalguses ja modelliga, aga lubatagu mul siiski veidike rahustada mu kibelevat meelt ja kohe (kohe-kohe-ruttu!) natuke näidata, milline ta siis tuli. Pilt on tehtud välgu ja laelambi koostööl. Minu ESIMENE pitsisall.

Mõõdud on praegu 160 cm pikk serv ja 120 cm lühikesed servad.
Viimistlemise kohta ka üks küsimus: mille peal te venitate neid suuri salle? Mul küll nii suurt penokatükki ei ole. Ja päris vaiba peale ka nagu ei tahaks tõmmata. (Kujutan ette, millise mõnuga mu kutt nööpnõelu välja kakuks ja suhu topiks :))

Ma kirjutaks veel õpetust ka, et endal meelest ära ei läheks ja võib-olla on kellelegi veel abiks. Midagi ma kirjutasin juba siis kui mul ahhaa elamusena selgus, et kolmnurksete sallide kudumist ei alustatagi teravast nurgast 🙂
Aga lisaks veel:
*”Ära unusta alustada uut lehte” – kui mustrit järgida, siis pole midagi rohkem teha vaja. (Ma tegelikult ise ei saa siiamaani aru, kuidas seal on võimalik midagi unustada.) Ühesõnaga.. ei maksa end sellest lausest segadusse ajada.
*Pahemalt poolt: suured lehed kududa nii nagu silmused ette tulevad: parempoolsed parempidi ja pahempoolsed pahempidi. Mina sain alguses aru nii, et tuleb kududa täpselt nii nagu näitavad mustriread 2-14, aga siis juhtub see, et pool suurest lehe ümbert tuleb ilusti pahempidine, kuid teine pool (ülemine) ripskoes.
*Kui 8,5 lehte on valmis, siis tulevad kollased read täpselt nii nagu mustris näidatud. Seal pole vaja ise midagi leiutama hakata. (Mina üritasin oma targa ajuga äärepitsi mustrit kollaste ridade vahele toppida icj7) Aga tegelikult on nii: põhimuster, siis kollased read ja siis äärepits
*Maha kudumine on õige teha äärepitsi 15. real. Kui tahad nii pikka pitsi kui originaalis. Selle fakti leidsin ma lehesalli foorumist, aga ta on seal muu jutu vahel üsna peidus, nii et ma otsisin ikka tükk aega. Mäletasin, et seal OLI sellest juttu, aga täpselt ei teadnud kus.
*Eelmiste soovituste hulgas oli mul muuseas ka soovitus kõik silmused iga rea lõpus üle lugeda. Sellest soovitusest ma nüüd siiski taganeks. Asi selles, et lõpuks saab isegi paandunud algaja osavamaks ja kudumise jooksul hakkab mustrist aru saama. S.t. et saad oma salli vaadates aru, kuidas muster jookseb ja üsna ruttu saad aru, et oled kusagil vea teinud.. Nojah.. üsna ruttu.. on muidugi suhteline, kuid siiski. Uskumatu, kuidas hakkad mustrist aru saama.
Kui mina alustasin, siis ma lihtsalt kudusin nii nagu märgid näitavad, aga oma töö pealt vaadates paistis kõik ainult sigri-migri 🙂

Ja veel.. kogu respekti juures salli autori ning tema loomingu vastu vaidleksin autoriga siiski ühes punktis. Nimelt.. minu meelest on see algajale päris hea sall kududa. Võib-olla muster ei ole väga lihtne (ma ei tea, ma olen ju algaja :)), aga “klienditugi” on niivõrd tugev ja enamik ettetulevaid küsimusi siiski foorumiteemas või blogides vastatud nii et kes vähegi tahab ja pusida viitsib, see peaks selle salliga hakkama saama.
No parempidist ja pahempidist silmust võiks osata kududa. Ja õhksilmuse tundmine ei teeks ka paha. Lugeda võiks ka osata. Aga rohkem tingimusi ma oma kogemuse põhjal ei seaks.

Aga SÜGAV KUMMARDUS Lilly ees c555r4
Mina usun küll, et iga kord kui keegi loob ilusa asja, sünnib kusagil haldjas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.