Janikaa näputööd

Inimene õpib kogu elu! õnneks 😀

Täna natuke köögi- ja söögijuttu, kuna ma olen paar päeva enamuse ajast köögis mässanud. Eile tegin pirni kompotti, sain 10 liitrist purki ja täna tõi mees tuttava käest suure ämbri alõtsasid (murabelle), need keetsin moosiks ja sain 20 poole liitrist purki. Seda moosi olen teinud juba üle kümne aasta, aga alles täna avastasin pool kogematta, kuidas neid lihtsam puhastada on, lihtsalt pigistad näppudega kivi välja ja väga hästi saab niimoodi, aga mina olen siiamaani neid noaga lõikund ja seda kivi taga ajanud.ajr

moos nagu mesi

Tegin oma perele ka seda muna-juustu pirukat, mis oma blogis kiitis ja retsepti jagas, suured tänud! Ka meile maitses see väga.

See retsept tuletas mulle meelde, et mul on ka üks piruka retsept mis on väga hea ja maitseb ka meestele väga. Panen siia retsepti üles, aga pilti mul sellest praegu ei ole, kuna pole seda ammu teinud ja varem( enne isetegijat) ma oma tegemisi ei pildistanud. Arvan, et teengi nüüd kooli alguse puhul, seda pirukat ja lisan siis ka pildi.
Hõrk singi- juustupirukas.

1,5 kl. nisujahu
100 g. võid/margariini
5-6 sl. külma vett
veidi soola, suhkrut
Sõelu jahu kaussi, sega soola ja suhkruga, lisa võitükikesed ja murenda segu sõrmedega. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlane tainas. Suru see kokku ja pane kilega kaetuna vähemalt pooleks tunniks külma. Suru taigen õhukeselt vormi põhja ja äärtele.
Täidis.
150 g.sinki
200 g. juustu
2 muna
200 g. rõõska koort
Lõika sink ribadeks, riivi juust. Munad sega koorega ja maitsesta punase paprika pulbri või musta pipraga. Pane taignale singiribad, siis riivjuust ja vala peale muna-kooresegu. Küpseta 180C juures u. 30 min.
Suure ahjupanni jaoks võtta topelt kogused. Head proovimist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.